De aardappel
De aardappel is niet meer weg te denken als voedingsbron, waarmee de meest veelzijdige gerechten gemaakt kunnen worden. Daarom vindt u bij aardappelgroothandel A.C. Loogman een breed assortiment aan aardappelen die rechtstreeks bij gerenommeerde telers vandaan komen en voldoen aan hoge kwaliteitseisen.
Soorten aardappelen
Er zijn wereldwijd ontzettend veel aardappelsoorten, en alleen al in Nederland worden er 550 soorten geteeld. De aardappel kent dan ook veel diversiteit in smaak, structuur, kleur en vorm. Door de veelzijdigheid van de aardappel, kan deze op verschillende manieren worden bereid. Waarvoor een aardappel geschikt is, wordt bepaald door het aardappelras, kooktype en de kwaliteit. De meest gangbare soorten zijn:
- Vastkokende aardappelen, zoals de Opperdoezer Ronde
- Vrij vastkokende aardappelen, zoals Bildtstar
- Kruimige aardappelen, zoals Milva, Melody en Maritiema
- Zeer kruimige aardappelen, zoals Eigenheimer
Bij aardappelgroothandel A.C. Loogman vindt u aardappelen van elk kooktype. Vastkokende aardappelen zijn prima geschikt om te bakken en te koken, te wokken of voor in een ovenschotel of salade. Vrij vastkokende aardappelen kunt u hetzelfde bereiden als vastkokende aardappelen, maar deze aardappelen zijn ook lekker om mee te frituren. Voor een stamppot, puree of gepofte aardappelen, kiest u voor kruimige aardappelen. Zeer kruimige aardappelen kunt u vooral goed bereiden tot soep of soufflé.
Aardappelweters sinds 1953
Aardappel-producten
Naast onbewerkte en geschrapte verse aardappelen biedt A.C. Loogman ook verschillende aardappelproducten. Onze geschilde aardappelproducten zijn o.a. tafelaardappelen, krieltjes, bonken, (verse) friet en aardappelblokjes. Op het etiket is te zien hoeveel vezels, vet en zout er in deze bewerkte aardappelproducten zitten. Daarnaast verkopen wij ook aanverwante producten, zoals uien en knoflook.
Tip: veelzijdige voedingsbron
Aardappelen zijn voedzame knollen die ondergronds aan de aardappelplant groeien. Deze knollen bevatten vooral koolhydraten, kalium en vitamine B6, maar ook vezels, eiwit, foliumzuur en vitamine C. Koolhydraten vindt u in de aardappel vooral in de vorm van zetmeel en zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Ze zorgen tevens voor een goede darmwerking.
Deze veelzijdige voedingsbommetjes vormen de basis van duizenden gerechten en kunnen op talloze manieren worden bereid. Van koken, bakken en poffen tot frituren, grillen, stomen en pureren. Op www.aardappels.nl leest u meer over de veelzijdigheid van de aardappel en vindt u talloze populaire recepten.