A.C. Loogman is een aardappelgroothandel en horecagroothandel. Wij leveren aardappelen en bio-aardappelen en aanverwante producten voor de horeca.

Info:

Postadres:

Noordpolderweg 18
1432 JH Aalsmeer

Bezoekadres:

Schinkelpolder
Noordpolderweg 18
1432 JH Aalsmeer

Contactgegevens:

Tel. +31 (0)20 6823573
Bereikbaar van 08:00 tot 17:00
maandag t/m vrijdag
Fax +31 (0)20 6823560

loogman@acloogman.nl

Volg ons:

duurzaamheid

< VORIGE PAGINA
  /  duurzaamheid

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is een proces, geen einddoel. Daarom zoeken wij bij iedere bedrijfsbeslissing naar haalbare stappen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Ons pand

Sinds januari 2016 hebben wij een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen. Hierbij is rekening gehouden met duurzaamheid, veiligheid en functionaliteit. Het pand is erg energiezuinig en heeft daardoor weinig CO2 uitstoot. Daarnaast is er met de bouw rekening gehouden om zo min mogelijk hout te gebruiken. Ook zit er LED-verlichting door het gehele pand en laten wij ons adviseren op het gebied van energiebesparing.

Productie

Wat betreft onze productie hergebruiken wij het waswater voor het wassen van de aardappelen. Wij scheiden ons afval en het verpakkingsmateriaal dat wij gebruiken is recyclebaar, zelfs onze verpakkingsfolie.

Per 1 januari 2016 hebben wij ook nieuwe productielijnen. Deze machines voldoen allemaal aan de eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Er is tevens nagedacht over een efficiente opstelling van de machines, waardoor zo effectief mogelijk gewerkt kan worden, met weinig verspilling van energie. Dit is terug te zien in onze zeer hoge IFS-score van 98,63% in 2018.

Wagenpark

Onze wagens rijden op diesel en voldoen aan de Euro-6 norm. De Euro-6 norm is in 2014 ingevoerd om de uitstoot van stikstofoxiden verder aan banden te leggen. Daarnaast houden wij rekening met een optimale belading van de vrachtwagen om het aantal leveringen te beperken.

Hoofdkantoor in Aalsmeer

Wagenpark

Productie

Certificeringen

Aardappelgroothandel A.C. Loogman heeft enkele certificeringen en keurmerken.

IFS-certificering

Bij A.C. Loogman wordt de voedselveiligheid sterk gewaarborgd middels diverse controles tijdens het productieproces. De voedselveiligheidseisen van de IFS-norm zijn vastgesteld in een uitgebreide checklist door handels- en retailorganisaties van enkele grote Europese landen. A.C. Loogman heeft een heel hoog percentage van 98,5% op deze certificering.

SKAL

Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Wij hebben van hen het keurmerk ontvangen om onze biologische producten te mogen verkopen.

Planet Proof

‘On the way to PlanetProof’ is een keurmerk voor o.a. duurzamer geteelde groenten. Producenten die aan de regels voldoen, mogen op hun producten ‘On the way to PlanetProof’ afbeelden. Dit keurmerk laat zien dat het product duurzamer is geproduceerd. Sinds 1 januari 2019 mogen wij dit keurmerk op onze verpakkingen afbeelden.

HACCP

HACCP is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren om het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken. A.C. Loogman bewaakt en registreert o.a. de temperatuur van koel- en vriescellen.