A.C. Loogman is een aardappelgroothandel en horecagroothandel. Wij leveren aardappelen en bio-aardappelen en aanverwante producten voor de horeca.

Info:

Postadres:

Noordpolderweg 18
1432 JH Aalsmeer

Bezoekadres:

Schinkelpolder
Noordpolderweg 18
1432 JH Aalsmeer

Contactgegevens:

Tel. +31 (0)20 6823573
Bereikbaar van 08:00 tot 17:00
maandag t/m vrijdag
Fax +31 (0)20 6823560

loogman@acloogman.nl

Volg ons:

ons verhaal

< VORIGE PAGINA
  /  ons verhaal

Ons verhaal

Wie aan kwaliteitsaardappelen denkt, kan niet om A.C. Loogman heen. Al sinds 1953 zorgen wij ervoor dat klanten uit alle windstreken kunnen genieten van de beste aardappelrassen, rechtstreeks opgehaald bij de boer en volgens wens door ons verpakt. Dankzij het uitgebreide wagenpark en de hypermoderne, volautomatische verpakkingsmachines kunnen wij grote hoeveelheden leveren in binnen- en buitenland. Maar ook kleinere, regionale afnemers kunnen nog altijd rekenen op onze persoonlijke en betrokken service.

In de afgelopen decennia zijn wij flink gegroeid. Wij zijn een allround aardappelbedrijf met een breed assortiment en groot klantenbestand. Onze Horeca-afdeling ontstond in de jaren ’70. Er was steeds meer vraag naar verse en diepgevroren aardappelproducten vanuit regionale snackbars en cafetaria’s, dat A.C. Loogman besloot om zich ook op de horeca te richten. Er werd gestart met het leveren van geschilde aardappelen in diverse soorten en maten, verse patat en diepvriesfriet. Al snel werd het assortiment uitgebreid en groeide de horecatak. Tegenwoordig is onze horecagroothandel een volwaardige leverancier voor cafetaria’s en restaurants in de omgeving. Daarnaast hebben wij een extra pickuppoint op de Centrale Groothandelsmarkt (Food Center) in Amsterdam.

Aan het werk

Opslag

Oude vrachtwagens

Professioneel familiebedrijf

Grondlegger Arie Loogman had een duidelijke visie: hij wilde van A.C. Loogman een echt familiebedrijf maken. In die opzet is hij geslaagd. Zijn zoons Peter, Arie en Ben namen in de jaren ’70 de leiding over en ook hun echtgenotes werkten in het bedrijf. Inmiddels is de derde generatie Loogman actief,  Ad en Caroline Loogman vormen samen de directie. Ook Ad zijn zwager Peter is werkzaam binnen het bedrijf. Sinds 1953 zijn al drie generaties Loogman echte aardappelweters.

Aardappelweters sinds 1953

Hoe het begon

De geschiedenis van A.C. Loogman gaat terug tot 1953. Arie Loogman, eigenaar van een groentewinkel in Badhoevedorp, besloot dat jaar om aardappelen te gaan verkopen vanaf een plek op de Centrale Groothandelsmarkt in Amsterdam.

Als groenteman wist Loogman als geen ander dat klanten behoefte hebben aan een snelle en flexibele service. De handel had succes. Al snel werd met twee auto’s dagelijks 7 tot 8 ton aardappelen rondgebracht. Loogman betrok een kleine loods op de Centrale Markt, waar toen het Food Center gevestigd was. Toen zoons Peter, Ben en Arie het bedrijf gingen versterken, zette de groei verder door.

In de jaren ’60 kwam de eerste pakmachine. Een grote stap die nog meer groei betekende. A.C. Loogman kon aardappelen in zakken van 2,5 en 5 kilo verpakken voor de snel opkomende supermarktketens. Coöp en Jac. Hermans waren de eerste grote klanten. Tegelijkertijd bleef Loogman trouw aan de gespecialiseerde groenteman.

De supermarkten groeiden explosief en namen grote hoeveelheden af. A.C. Loogman groeide mee met deze klantengroep en het volume van het bedrijf steeg. De aardappelen kwamen niet langer alleen uit Noord-Holland en Zeeland, maar werden ook geïmporteerd uit andere landen, zoals Italië en Cyprus.

De tweede generatie Loogman nam de directie over en onder hun leiding breidde het bedrijf steeds verder uit. In 1975 betrok A.C. Loogman een nieuw pand op het Food Center in Amsterdam. Het betekende een enorme vooruitgang. De grote ruimte zorgde ervoor dat aardappelgroothandel A.C. Loogman nog meer vraag aankon. Bovendien was er plaats voor meer machines en kon het werk efficiënter verlopen.

Ons hoofdkantoor in Aalsmeer

Heden

Begin 2014 is er besloten om de aardappelgroothandel te verplaatsen naar Aalsmeer, deels in verband met behoefte aan groei en innovatie en deels vanwege de herstructurering van het Food Center Amsterdam. De daadwerkelijke overstap maakten wij twee jaar later en sinds 2016 is ons hoofdkantoor gevestigd in de Schinkelpolder te Aalsmeer. Daarnaast hebben wij hier een grote productieruimte waar de aardappelen worden verwerkt en verpakt en vervolgens met geconditioneerde vrachtwagens worden afgeleverd bij onze klanten.

De Horecagroothandel van A.C. Loogman is nog steeds actief op het Food Center Amsterdam, omdat het Food Center een economisch belangrijk deel van stadsdeel West is. Onze klanten kunnen bij ons pickuppoint op het Food Center hun bestelde producten afhalen.

A.C. Loogman is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een belangrijke leverancier, zowel in het leveren van aardappelen als aanverwante horecaproducten. Met veel kennis over de aardappel en vertrouwen in haar producten, biedt A.C. Loogman een goede service aan haar klanten, zowel in binnen als buitenland.